Clicky

Vergoeding & Tarieven

Vergoeding

Met alle zorgverzekeraars heeft Nieuwmeijer Fysiotherapie een contract afgesloten. Fysio- en of manuele therapie wordt slechts in bepaalde gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Bijvoorbeeld voor kinderen tot 18 jaar en mensen met een bepaalde chronische aandoening. In de meeste gevallen is voor fysiotherapie en ook de gespecialiseerde vormen van fysiotherapie een aanvullende verzekering nodig.

Fysiotherapie voor mensen van 18 jaar en ouder valt in de meeste gevallen niet onder de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is daarom aan te raden voor wie vaker en/of terugkomende klachten heeft. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt uit een aanvullende verzekering verschilt per verzekeraar/polis.

In sommige gevallen wordt fysiotherapie wél vanuit de basisverzekering vergoed. Stel deze vraag gerust aan uw behandelaar of neem contact op met de praktijk.

Ben je niet aanvullend verzekerd of heb je meer behandelingen nodig dan worden vergoed door je zorgverzekeraar? Dan ontvang je van ons een factuur gebaseerd op de volgende tarieven:

Tarieven per 1-1-2024


Bij niet-verzekerde zorg

Screening & intake

€66,50Intake na verwijzing

66,50Zitting fysiotherapie

€43,50Zitting manuele therapie

€55,00Aan huis / Instelling

Tarief + €13,00Lange zitting

€85,00Medische rapportage

€102,00Niet nagekomen afspraak

€33,50Tot 18 jaar

18 behandelingen uit de basisverzekering. Vervolgbehandelingen uit de aanvullende verzekering of bij specifieke aandoeningen uit de basisverzekering.


18 jaar en ouder

Alle behandelingen uit de aanvullende verzekering. Bij specifieke aandoeningen 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering en vervolgbehandelingen uit de basisverzkering.


Belangrijk

U blijft altijd aansprakelijk voor de kosten van behandeling, ook als uw zorgverzekeraar om welke reden dan ook de vergoeding weigert.


WPO Image
©2022 nieuwmeijerfysio.nl - Alle rechten voorbehouden.